top of page

Nikolai Kormašovi näitus “Setumaa” avab Eesti kultuuripäevad Materas

3. juunil kell 17 avatakse Itaalias, Materas kultuurikeskuseks ümber ehitatud San Giovanni Battista kloostris Nikolai Kormašovi näitus “Setumaa”.

Venemaal, endistel soome-ugri aladel Muromis sündinud Nikolai Kormašov (1929 – 2012) on üks silmapaistvamaid isiksusi XX sajandi teise poole eesti maalikunstis. Teda on nimetatud vene maalitraditsiooni ja eesti kunsti uuendustaotluste silla rajajaks.

Nikolai Kormašov veetis oma eluajal enam kui 50 suve Setumaal ja maalis seal üle kahesaja töö.

Materas eksponeeritavad 22 tööd on kunstniku pere kogust ja toovad külastajani Setumaa maasikke, inimesi ja hetki igapäevaelust.

Näituse avamisel tutvustab Nikolai Kormašovi loomingut kunstniku poeg, Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi direktor ja maalikunstnik Orest Kormašov.

See on esimene kord, kui Itaalias nii kõrgel tasemel Eesti maalikunti eksponeeritakse.

Eesti kultuuripäevade raames avatakse Materas ka metallikunstnik Jaan Pärna näitus “Merevaigukamber II” ning väljas on moekunstnik Vilve Undi Eesti rahvarõivaist inspireeritud kollektsioon.

3. juunil algavad Eesti kultuuripäevad Materas on osa Itaalia Eesti Seltsi ja Basilicata maakonna mitme-aastasest kultuuri- ja turismikoostööprojektist. 4. juunil toimub Eesti kultuuripäevade raames töötuba, millel 2011. aasta Euroopa Kultuuripealinn Tallinn jagab oma kogemusi 2019. aasta Euroopa Kultuuripealinnaks kandideeriva Materaga.

Eesti kultuuripäevi Materas toetab EV Välisministeerium, EV Suursaatkond Roomas, Matera Linnavalitsus, Basilicata Turismiagentuur APT, MTÜ Meistrite Hoov ja Itaalia Eesti Selts.

Näitus jääb Maters avatuks 6. juulini.

Lisainfo:

Orest Kormašov, Tel: +372 566 051 50

Ülle Toode, Tel: +39 348 9230 753

Itaalia Eesti Selts

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

bottom of page