top of page

Eesti illustraatorite näitus "Elas kord..." alustab Aostas Itaalia ringreisi

23. mail, 2015 kell 11:30 avatakse Itaalias, Aostas Finaosta ekspositsioonisaalis Eesti lasteraamatute illustraatorite näitus "Elas kord...".

Aostas rahvusvahelise kirjandusfestivali Les Mots raames eksponeeritaval näitusel on väljas 59 tööd 20-lt Eesti illustratsioonikunstnikult ja näitus keskendub vendade Grimmide muinasjuttudele. Näituse kuraator Viive Noor selgitab: "Näitus sai väga mitmepalgeline alates kunstnikest, kellest noorimad alles alustavad oma loometeed ja vanemad on jõudnud oma elatud aastatega jätta märgatava jälje meie kunstilukku. On töid, mille adressaadiks on lapsed, on töid, mille adressaadiks on suured inimesed. Aga nagu muinasjuttude puhul ikka: Igaüks leiab oma." Mõte pühendada sel aastal Itaalias ringlev Eesti illustratsioonide näitus "Elas kord..." just vendadele Grimmidele tekkis seetõttu, et paljud Grimmide lood on ümber kohandatud XVI - XVII sajandi Napoli õukonnapoeedi ja rahvaluulekoguja Giambattista Basile muinasjuttudest, nende seas näiteks üks kuulsamaid Grimmide lugusid "Uinuv kaunitar". Näitust saadab itaalia ja inglise keelne kataloog, millele on kirjutanud eessõna kuraator Viive Noor ning saateteksti kunstiteadlane Vappu Thurlow. Näitusel on väljas Sveta Aleksejeva, Anu Kalmi, Kristi Kangilaski, Kadi Kurema, Anne Linnamägi, Regina Lukk-Toompere, Ülle Meistri, Tiia Metsa, Jüri Mildebergi, Piret Mildebergi, Gerda Märtensi, Viive Noore, Juss Piho, Anne Pikkovi, Ulla Saare, Kertu Sillaste, Catherine Zaripi, Tiina Mariam Reinsalu, Maarja Vannas-Raidi ja Urmas Viiki tööd. Eesti illustratsiooninäitusi on eksponeeritud mitmel pool Euroopas ja ka USAs. See väljapanek on omalaadne selles mõttes, et kõik tööd on tehtud ekstra selle näituse jaoks. Ühtlasi on see esimene kord, kui Eesti illustratsioonikunsti Itaalias tutvustatakse. Näitust "Elas kord..." korraldavad Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Itaalia Eesti Selts, seda rahastavad EV Kultuuriministeerium ja Eesti Kujundusgraafikute Liit ning toetavad EV Suursaatkond Roomas, Valle d´Aosta Maakonnavalitsus, kirjandusfestival Les Mots ja Frascati Poesia Selts. Näitus jääb Aostas avatuks 7. juunini ning liigub edasi Agnanisse, Materasse ja Rooma. Lisainfo: Viive Noor, Tel +372 555 799 30 Ülle Toode, Tel: +39 335 1268 574 Itaalia Eesti Selts

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

bottom of page