Tartu Kunstikool külalisena Itaalia esimesel Noorte Kunstibiennaalil

Roomas Palazzo Venezias täna alanud Itaalia Noorte Kunstibiennaalil osalevad Tartust viis 3D-eriala õpilast. Eestit valiti konkurss-näitusel esindama Nathan Ra Vaino digimaal "Lost in the Gameworld" ning Egmond Merivee, Iris Allese, Markus Orgusaar ja Valeria Potjava lühianimatsioon "A Game of Identity". Mõlema töö juhendaja on Tartu Kunstikooli õpetaja Merille Hommik.

 

Üleitaalialise esimest korda peetava noorte biennaali teema on "Il Gioco" - "Mäng". Tänu Itaalia ühe tuntuima kunstikooli "Liceo Artistico Enzo Rossi" ja Itaalia Eesti Seltsi koostööle kutsuti bienaalile külalisesinejaks ka Eesti.

Eesti poolne projektijuht on Eneli Valge, kes Itaalia Eesti Seltsi ettepanekul koordineerib Tartu Kunstikooli osalmist ürituel ja tõi võidutööde autorid koos õpetaja Roosi Tavlikuga Rooma binnaali avamisele.

Enzo Rossi nimeline kunstikool alustas koostööd Eestiga sel sügisel, kui Itaalia Eesti Seltsi ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse algatusel toimus Roomas Viive Noore kureeritud illustraatorite näitus "Elas kord…".

Eesti kunstiõpilaste osalemist Roomas toimuval biennalil toetab Tartu Kultuurkapital ning see sai teoks Tartu Kunstikooli, Itaalia Eesti Seltsi ning "Liceo Artistico Enzo Rossi" koostöös. 

Noorte Kunstibiennaal Roomas Palazzo Venezias kestab 15. jaanuarini 2017.

 

Lisainfo:

info@italiaestonia.org

 

Please reload

Featured Posts

Estonian government updated the list of EU countries from where citizens can enter in Estonia without tow-week quarantine.

May 30, 2020

1/8
Please reload

Recent Posts

November 22, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags