top of page

Tartu Kunstikool külalisena Itaalia esimesel Noorte Kunstibiennaalil

Roomas Palazzo Venezias täna alanud Itaalia Noorte Kunstibiennaalil osalevad Tartust viis 3D-eriala õpilast. Eestit valiti konkurss-näitusel esindama Nathan Ra Vaino digimaal "Lost in the Gameworld" ning Egmond Merivee, Iris Allese, Markus Orgusaar ja Valeria Potjava lühianimatsioon "A Game of Identity". Mõlema töö juhendaja on Tartu Kunstikooli õpetaja Merille Hommik.

Üleitaalialise esimest korda peetava noorte biennaali teema on "Il Gioco" - "Mäng". Tänu Itaalia ühe tuntuima kunstikooli "Liceo Artistico Enzo Rossi" ja Itaalia Eesti Seltsi koostööle kutsuti bienaalile külalisesinejaks ka Eesti.

Eesti poolne projektijuht on Eneli Valge, kes Itaalia Eesti Seltsi ettepanekul koordineerib Tartu Kunstikooli osalmist ürituel ja tõi võidutööde autorid koos õpetaja Roosi Tavlikuga Rooma binnaali avamisele.

Enzo Rossi nimeline kunstikool alustas koostööd Eestiga sel sügisel, kui Itaalia Eesti Seltsi ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse algatusel toimus Roomas Viive Noore kureeritud illustraatorite näitus "Elas kord…".

Eesti kunstiõpilaste osalemist Roomas toimuval biennalil toetab Tartu Kultuurkapital ning see sai teoks Tartu Kunstikooli, Itaalia Eesti Seltsi ning "Liceo Artistico Enzo Rossi" koostöös. Noorte Kunstibiennaal Roomas Palazzo Venezias kestab 15. jaanuarini 2017.

Lisainfo:

info@italiaestonia.org

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

bottom of page