top of page

Tartu Kunstikool võitis Itaalia noorte kunstibiennaalil publikuauhinna

Itaalia esimesel üleriiklikul noorte kunstibiennaalil Roomas osalenud Tartu Kunstikooli õpilaste töö “A Game of Identity” võitis Itaalia esimesel üleriiklikul noorte kunstibiennalil publikuauhinna.

Võidutöö autorid on Egmond Merivee, Iris Allese, Markus Orgusaar ja Valeria Potjava.

Näitusel osales ka Nathan Ra Vaino digimaal "Lost in the Gameworld”, mis zhürii poolt samuti silmapaistva tööna esile tõsteti.

Mõlema Roomas Palazzo Venezias toimunud Itaalia noorte kunstibiennaalil Eestit esindama valitud õpilastöö juhendajad on Tartu Kunstikooli õpetajad Merille Hommik, Nuno Neves ja Roland Seer.

Eesti aukirja võttis Roomas Itaalia haridusminister Valeria Fedelilt biennaali lõputseremoonial vastu Itaalia Eesti Seltsi peasekretär Alessandro Masgtrogregori, et see Tartu Kunstikoolile edasi toimetada. Haridusminister Fedeli loodab, et koostöö Eesti noortega jätkub ka teistes valdkondades.

Roomas Palazzo Venezias kuu aega kestnud Itaalia noorte kunstibiennaalile oli valitud üle 200 töö üle Itaalia. Eesti oli tänavu ainuke väliskülaline.

Enzo Rossi nimelise kunstikooli rahvusvaheliste suhete juht ja biennaali üks eestvadajaid Alessandro Reale on väga rahul, et kohal oli ka Eesti: “Mul on väga hea meel, et meie esimesel biennaalil osales väliskülalisena ka Eesti, sest meie eesmärk on järgmine biennaal kahe aasta pärast siin Roomas juba rahvusvahelise noorte kunstibiennaalina korraldada. Seega loodame, et Eestist saab nüüd meie hea koostööpartner Põhjalas ” ütles Reale pühapäeval biennaali lõputseremoonial.

Eesti-poolne projektijuht on Eneli Valge, kes Itaalia Eesti Seltsi ettepanekul koordineeris Tartu Kunstikooli osalmist üritusel ja tõi võidutööde autorid koos õpetaja Roosi Talvikuga detsembris Rooma biennaali avamisele.

Enzo Rossi nimeline kunstikool alustas koostööd Eestiga sel sügisel, kui Itaalia Eesti Seltsi ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse algatusel toimus Roomas Viive Noore kureeritud illustraatorite näitus "Elas kord…”.

Eesti kunstiõpilaste osalemist Roomas toimunud biennalil toetas Tartu Kultuurkapital ning see sai teoks Tartu Kunstikooli, Itaalia Eesti Seltsi, La Sapienza ülikooli Eesti ja Balti uurimiskeskuse ning "Liceo Artistico Enzo Rossi" koostöös.

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

bottom of page