top of page

Eestist Viterbosse: 5000 aastat Eesti ehtekunsti


Meie soov end ehtida on sama vana kui inimühiskond. Aegade algusest saati kannavad ehteid nii mehed, naised kui ka lapsed. Seejuures on ehitud kõiki kehaosi alates peast kuni varvasteni.

Käesolev näitus tutvustab Läänemere äärsete Eesti alade ehtekunsti. Väljapaneku vanimad ehteasjad on pärit u. 5000 aasta tagusest kiviajast. Samas on eksponeeritud tuntud moekunstnik Vilve Undi efektsed rõivakomplektid, mida kaunistavad Kärt Summataveti valmistatud ehted. Mõlemad autorid on inspiratsiooni ammautanud Eesti etnograafiast. Näituse teise osa moodustab kaasaegse Eesti nimeka ehtekunstniku Jaan Pärna merevaikehete kollektsioon, mis seob ajaloolised merevaiguleiud kaasaegse eesti ehtega, kuna väljapaneku kolmandas osas näeb Eesti Metallikunstnike Liidu 24 autori loomingut. Näitusel on väljas ka osa tänavu juunis Materas eksponeeritud maalikunstnik Nikolai Kormashovi Setumaa teemalisi töid.

Näituse avab Eesti suursaadik Roomas Merike Kokajev 11. juulil kell 12 Viterbo Rahvuslikus Etruskimuuseumis “Rocca Albornoz” (Piazza della Rocca 21b, 01100, Viterbo).

Üritust sponsoreerivad Itaalia Eesti Selts, Kultuurkapital, Eesti Suursaatkond Roomas, Itaaia Kultuuriministeerium, Tallinna Ülikooli Ajaloo Instituut, OÜ Meistrite Hoov ja Eesti Metallikunstnike Liit.

Näitus jääb Viterbos avatuks 14. septembrini.

Lisainfo: Ülle Toode, telefon: +39 335 1268 574

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

bottom of page